reklama

Vianočná kapustnica s tofu a klobásou ( pre 4 osoby )

Ingrediencie: 500 g kyslej kapusty 100 g sušených húb 250 g klobásy 200 ml sójového mlieka 1 veľký zemiak 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 1 balenie údené tofu 2-3 lyžice sójovej omáčky voda, soľ, 1 kávovej lyžice mletej papriky 1 kávovej lyžice vegety 2 bobkové listy

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Postup prípravy:

Sušené huby namočíme na 30 minút do misky s vodou. Údené tofu nakrájame na kocky a namočíme ich do sójovej omáčky na 30 minút. Kyslú kapustu podľa chuti prepláchneme tečúcou vodou a vložíme do hrnca.

Pridáme namočené huby, klobásu v celosti, cibuľu, bobkové listy, vegetu, mletú papriku. Všetko zalejeme vodou a dáme variť. Po 45 minútach varenia pridáme do polievky nastrúhaný cesnak, nastrúhaný zemiak, namočené tofu.

Varíme ďalších 10 minút za občasného premiešania. Na záver nalejeme sójové mlieko a za stáleho miešanie povaríme ešte 5 minút. Pred podávaním klobásu nakrájame na malé kolieska a vložíme ich späť do polievky.Kapustnicu je vhodné podávať s ražným chlebom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Helena Danišová

Helena Danišová

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Každý úspech človeka má za sebou kopu námahy, driny a obetovaného času. Človek, ktorý sa podujme k nejakej zmene má určitý cieľ za ktorým si ide... Bez tvrdej práce a sebakritiky nikdy požadovaného cieľa nedosiahnete... Zoznam autorových rubrík:  ČlánkyRecepty

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu