Postup:
Porcie kapra (lososa) umyjeme a varíme v osolenej vode asi 8 min. Vyberieme ich a opatrne z nich stiahneme kožu. Na panvici zohrejeme maslo. Plátky ryby opečieme z každej strany asi 1 min. Takto opečené plátky ryby uložíme do nádoby na pečenie.
Do bieleho jogurtu pridáme chren, vymiešame a touto zmesou zalejeme naukladané plátky v nádobe na pečenie. Na vrch nasypeme petržlenovú vňať, prikryjeme a pečieme v rúre asi 20 minút. Hotové porcie ozdobíme plátkami citrónu. Podávame so zemiakovým šalátom.
Zemiakový šalát s TOFU omáčkou namiesto majonézy
Ingrediencie (pre 4 osoby)
1,5 kg zemiakov
1 veľká cibuľa
4 kyslé uhorky
soľ
Tofu omáčka namiesto majonézy:
1 balenie biele tofu
2 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
½ kávovej lyžice soli a podľa chuti čierne mleté korenie
2 polievkové lyžice slnečnicového (resp. olivového) oleja
sójová omáčka (podľa chuti)
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a necháme vychladnúť. Cibuľu posekáme nadrobno, uhorky a zemiaky nakrájame na kocky. Všetko v mise premiešame a posolíme.
Príprava tofu omáčky:
Tofu, cesnak, citrónovú šťavu zmixujeme na hladkú zmes, posolíme, pridáme čierne korenie. Podľa chuti môžeme pridať sójovú omáčku na dochutenie a prifarbenie. Pripravenú omáčku pridáme do šalátu a premiešame. Pred podávaním necháme odležať v chlade aspoň 1 hodinu.