Vianočná kapustnica s tofu a klobásou ( pre 4 osoby )

Autor: Helena Danišová | 11.2.2011 o 7:47 | Karma článku: 3,89 | Prečítané:  3102x

Ingrediencie: 500 g kyslej kapusty 100 g sušených húb 250 g klobásy 200 ml sójového mlieka 1 veľký zemiak 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 1 balenie údené tofu 2-3 lyžice sójovej omáčky voda, soľ, 1 kávovej lyžice mletej papriky 1 kávovej lyžice vegety 2 bobkové listy

Postup prípravy:

Sušené huby namočíme na 30 minút do misky s vodou. Údené tofu nakrájame na kocky a namočíme ich do sójovej omáčky na 30 minút. Kyslú kapustu podľa chuti prepláchneme tečúcou vodou a vložíme do hrnca.

Pridáme namočené huby, klobásu v celosti, cibuľu, bobkové listy, vegetu, mletú papriku. Všetko zalejeme vodou a dáme variť. Po 45 minútach varenia pridáme do polievky nastrúhaný cesnak, nastrúhaný zemiak, namočené tofu.

Varíme ďalších 10 minút za občasného premiešania. Na záver nalejeme sójové mlieko a za stáleho miešanie povaríme ešte 5 minút. Pred podávaním klobásu nakrájame na malé kolieska a vložíme ich späť do polievky.Kapustnicu je vhodné podávať s ražným chlebom.

 

kapustnica.JPG

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Čo je populizmus a prečo ho možno budeme potrebovať?

Ak ste si mysleli, že viete, čo je populizmus, s najväčšou pravdepodobnosťou ste sa mýlili.

PLUS

Trpeli vojaci i rodičia. O šikane na vojenčine vedel aj Husák

Realita Československej ľudovej armády.

ŠPORT

Drastický šport. Prečo Slovenky nezískali medailu

Velez-Zuzulová aj Vlhová jazdia výborne.


Už ste čítali?