Vianočná kapustnica s tofu a klobásou ( pre 4 osoby )

Autor: Helena Danišová | 11.2.2011 o 7:47 | Karma článku: 3,89 | Prečítané:  3161x

Ingrediencie: 500 g kyslej kapusty 100 g sušených húb 250 g klobásy 200 ml sójového mlieka 1 veľký zemiak 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 1 balenie údené tofu 2-3 lyžice sójovej omáčky voda, soľ, 1 kávovej lyžice mletej papriky 1 kávovej lyžice vegety 2 bobkové listy

Postup prípravy:

Sušené huby namočíme na 30 minút do misky s vodou. Údené tofu nakrájame na kocky a namočíme ich do sójovej omáčky na 30 minút. Kyslú kapustu podľa chuti prepláchneme tečúcou vodou a vložíme do hrnca.

Pridáme namočené huby, klobásu v celosti, cibuľu, bobkové listy, vegetu, mletú papriku. Všetko zalejeme vodou a dáme variť. Po 45 minútach varenia pridáme do polievky nastrúhaný cesnak, nastrúhaný zemiak, namočené tofu.

Varíme ďalších 10 minút za občasného premiešania. Na záver nalejeme sójové mlieko a za stáleho miešanie povaríme ešte 5 minút. Pred podávaním klobásu nakrájame na malé kolieska a vložíme ich späť do polievky.Kapustnicu je vhodné podávať s ražným chlebom.

 

kapustnica.JPG

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Vracajú sa deväťdesiate roky a prečo sa Danko drží ruskej letky

Akcia proti Kiskovi je porovnateľná len s únosom mladého Kováča.

DOMOV

Šéf protikorupčného úradu Kovařík: Politikov treba vyšetrovať citlivo

Policajti pri citlivých kauzách nemôžu zisťovať všetko, musia brať ohľad aj na česť politika, tvrdí Ficov šéf boja proti korupcii Peter Kovařík.

PRIMÁR

Keď mejkap podráždi. Problémy, ktoré vyvoláva kozmetika

Vyberte si kozmetiku, ktorá nepoškodí pleť.


Už ste čítali?